GZ-psycholoog Heleen Woelinga

Ik zie hoe groot de last kan zijn die mensen met zich mee dragen naar aanleiding van het kwaad dat mensen elkaar aan doen. Ik zie hoe geheimhouding deze last nog driedubbel zo zwaar maakt.

GZ-psycholoog Heleen Woelinga

Ik ben een ervaren gezondheidszorg (gz)psycholoog en EMDR-practitioner.  Opgeleid als orthopedagoog heb ik jarenlang met mensen van alle leeftijden gewerkt.

Mijn eigen praktijk richt zich op volwassenen. Ik werk vooral met mensen met psychotrauma, als ook met andere angst- en stemmingsstoornissen en  onverklaarde lichamelijke klachten.

Mijn praktijk is een eenmenspraktijk, ingebed in Centrum Hart & Ziel, Praktijk voor Psychotherapie, Coaching en Mindfulness, in Heiloo.  www.hartenzielheiloo.nl

Naast mijn werk in eigen praktijk werk ik bij GGZ Noord-Holland Noord. Ook heb ik lange tijd bij Triversum (kinder- en jeugdpsychiatrie) gewerkt.

Van oudsher heb ik mij beziggehouden met de schade die seksueel misbruik/geweld teweeg brengt en welke behandelingen die schade het beste kan herstellen.  Later kreeg ik in mijn werk ook met andere vormen van trauma te maken, zoals  mishandeling, ongelukken en (oorlogs-)geweld. En met meer sluipende ondermijningen van het zelfgevoel door verwaarlozing en langdurig gepest zijn.

Missie

“ Ik zie hoe groot de last kan zijn die mensen met zich mee dragen naar aanleiding van het kwaad dat mensen elkaar aan doen. Ik zie hoe geheimhouding deze last nog driedubbel zo zwaar maakt. Het is mijn passie om mensen te helpen dit zwijgen te doorbreken, de nare gebeurtenissen achter zich te laten en daardoor te helen en weer in hun kracht te komen. ”

Ondanks de zwaarte van de problematiek werk ik met veel plezier. Bij elke cliënt ben ik benieuwd naar de kracht van de overleving, die is ingezet om met de moeilijkheden om te gaan.  

 

Opleidingen en Registraties:

  • Orthopedagoog
  • BIG-geregistreerd gz-psycholoog
  • EMDR-practitioner (VEN)
  • Schematherapeut (Register Schematherapie, Senior)
  • Psychotraumatherapeut i.o. (NtVP)

Daarnaast ben ik geschoold in Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Rationeel Emotieve Therapie  (RET), Directieve Therapie en  Oplossingsgerichte therapie, alsook in Non-verbale en lichaamsgerichte technieken en Mindfulness.

Mijn kennis onderhoud ik door middel van bijscholingen, congressen en inter/supervisie.

Lidmaatschappen